Cube Court House / Shinichi Ogawa & Associates

first_imgArchDaily “COPY” Houses Japan Architects: Shinichi Ogawa & Associates Year Completion year of this architecture project Cube Court House / Shinichi Ogawa & Associates “COPY” CopyAbout this officeShinichi Ogawa & AssociatesOfficeFollowProductsSteelConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesHousesJapanPublished on February 02, 2012Cite: “Cube Court House / Shinichi Ogawa & Associates” 02 Feb 2012. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogSinkshansgroheBathroom Mixers – Metropol ClassicVinyl Walls3MVinyl Finish – DI-NOC™ StonePartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Zenith® SeriesPanels / Prefabricated AssembliesProdemaProdEx Wood Facade in the Aspen Art MuseumSealantsSikaRenovation of Zeitz MuseumSinksBradley Corporation USAVerge Coordinated Soap Dispenser and Faucet SetsWoodLunawoodThermo Timber and Industrial ThermowoodAcousticFabriTRAK®FabriFELT™ for Walls and CeilingsGlassDip-TechDigital Ceramic Etch PrintingWindowspanoramah!®ah! Ultra MinimalistEngineered Wood FlooringAustralian Sustainable Hardwoods (ASH)Australian Oak Engineered FlooringLouvers / ShuttersConstruction SpecialtiesSunshades – Airfoil LuxMore products »Read commentsSave想阅读文章的中文版本吗?立方院住宅 / Shinichi Ogawa & Associates是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Save this picture!Courtesy of shinichi ogawa & associates+ 21 Share Cube Court House / Shinichi Ogawa & AssociatesSave this projectSaveCube Court House / Shinichi Ogawa & Associates Projects ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/204213/cube-court-house-shinichi-ogawa-associates Clipboard Text description provided by the architects. Within a calm residential area in Tokyo, this house has the two contrasting faces: an intimate, introverted, closed house with courtyard and an outward looking, open glasshouse above. Save this picture!Courtesy of shinichi ogawa & associatesA tall wall of frosted glass on the principal façade brings sunlight into the entrance hall, through which the LDK room is accessed. Save this picture!Courtesy of shinichi ogawa & associatesThe large courtyard is bounded on the North by the LDK and on the opposite side the children’s room and master bedroom. The small courtyard is placed for the bathroom and the toilets, interrupting the eyes. Totally closed toward the neighborhood, the cubic courtyard connects these modestly sized rooms indirectly, creating a sense of togetherness, while providing a comfortable, spacious living environment; well ventilated, filled with sunlight and connected to the changing seasons. Save this picture!Courtesy of shinichi ogawa & associatesIn contrast, the 3rd floor glazed penthouse and a roof top terrace are perfectly opened towards the city.Project gallerySee allShow lessPlayhouse / Anna & Eugeni BachArticles’Almost Home’ Competition WinnersArticles Share Year:  ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/204213/cube-court-house-shinichi-ogawa-associates Clipboard 2010 CopyHouses•Japanlast_img read more