Munho-ri House / studioVASE

first_imgArchitects: studioVASE Area Area of this architecture project CopyHouses•Yangpyeong, South Korea “COPY” Houses Projects Munho-ri House / studioVASESave this projectSaveMunho-ri House / studioVASESave this picture!© Woo-Jin Park+ 37Curated by Hana Abdel Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/953304/munho-ri-house-studiovase Clipboard ArchDaily Munho-ri House / studioVASE “COPY”center_img CopyAbout this officestudioVASEOfficeFollowProductBrick#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesYangpyeongOn FacebookSouth KoreaPublished on December 22, 2020Cite: “Munho-ri House / studioVASE” 21 Dec 2020. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogSinkshansgroheBathroom Mixers – LogisVinyl Walls3MExterior Vinyl Finish – DI-NOC™ StonePartitionsSkyfoldWhere to Increase Flexibility in SchoolsTiles / Mosaic / GresiteCupa PizarrasVentilated Facade – CUPACLAD UprightGlassLAMILUXGlass Roof PR60ConcreteKrytonCrystalline Waterproofing – KIMSkylightsVELUX CommercialAtrium Longlight Skylights in ExperimentariumMetal PanelsLorin IndustriesAnodized Aluminum – Copper FinishesStonesFranken-SchotterWall Covering & CladdingWindowsRabel Aluminium SystemsMinimal Casement Windows – Rabel 8400 Slim Super Thermal PlusSwingsStudio StirlingHanging Chair – BasketWallcovering / CladdingArrigoni WoodsWood Cladding – AcousticMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Year:  Photographs:  Woo-Jin ParkArchitect In Charge:STUDIOVASEDesign Team:STUDIOVASEConstruction:STUDIOVASEDesign Supervision:STUDIOVASEStyling:Seung-Hee KimCity:YangpyeongCountry:South KoreaMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Woo-Jin ParkRecommended ProductsPorcelain StonewareCosentinoSurfaces – Dekton® Chromica CollectionWindowsRodecaAluminium WindowsWindowsJansenWindows – Janisol PrimoWindowsLibartVertical Retracting Doors & WindowsText description provided by the architects. Travel has a premise of ‘return’, When we come back, the home welcomes us. So, the trip is the ideal and the house is the reality. The excitement of the travel becomes the peaceful hormone at home. as people die, their bodies are buried at the home, so the instinct of the return is natural thing. The home, that is warm, cozy, and protective, is the best condition for us. The home grows with people. The new house is very clean like new shoes, but still strange and uncomfortable.Save this picture!© Woo-Jin ParkSave this picture!Façade FAs time goes by, when the heel wears out and the shoes become old and scuffed, finally it becomes mine. Change the position of the sofa and flowerpot and then hang up new paintings. Plant quince trees in the yard and paint the gate in blue. As time goes by and we grow up the house. So, the house becomes one with us. Unlike the spaces used by unspecified majority, the house is subjective and emotional. So, we have to look into more the users’ life. Designers got the motifs in their life stories, because the house is the mean that keeps the story going.Save this picture!© Woo-Jin ParkEven though all spaces are the same, eventually, the designs are created by the user. So, they should design with considering the room. The space with the room cuts off emotion. In other words, the design under the macroscopic conception rather than chasing the phenomenon prolongs the life of the house. I imagined the view of the twilight at night while seeing the window of my small bedroom.Save this picture!© Woo-Jin ParkThe site of the house is located at the distance and height of the beautiful and peaceful Bukhangang river. Munho-ri, Seojong-myeon, is one of the most favored areas by people from out of town because of excellent accessibility to Seoul. Therefore, the view near there looks not well-arranged because the buildings are in disarray in a short period of time. Moderate distance from the boulevard and river offers conditions to avoid this interference and excessive humidity.Save this picture!© Woo-Jin ParkSave this picture!Façade DBecause of the slope connected to the back, the ground is completely open the sunset scene, though the sun is fully shining at noon. The client desired to live the space as a place to rest that was protected from the outside world, away from everyday life, while living in Seoul. Although the land with its back against the slope is open to the river, the front of the house is arranged to south, were it can see the sun without facing the river, because it considered the nature of this region; it is hot and humid in summer and the ices in the shade do not melt in winter.Save this picture!© Woo-Jin ParkMoreover, the river can be seen anywhere, so it is arranged that only the small two-story bedroom using Korea-style mattress can experience the river dramatically. We hoped that the exterior maintains the simple and neat form so that the house does not stand out, and it puts the bricks same color and texture with the ground so that it could feel the sensitivity and the moderation of the time.Save this picture!Façade EThe curved walls of the parking spaces behind the reed field and the soft lines of the driveway stairway connect with not only the round soiled lawn yard but also the joints of the building connecting the two masses. This joint is the position of the core that connects from the inner layer up to down. Inside two broken masses, people could feel each different scene, looking at a single yard. The first floor, functions as a living room and kitchen, is big and simple. The fireplace is centered in the living room. A large stone supporting the stove meets an old treadmill (object) built on an outer cedar deck.Save this picture!© Woo-Jin ParkThe entire wall is finished with natural ash walls and reacts to humidity. The curved walls connecting the living room to the kitchen is reversed concave form of external part. The floor of the stairs in the center shows dichotomized properties of the stones and the trees. The 2nd floor, relatively small and cute, is divided into the client’s personal space and the guest space. The private space is arranged in the order of Japanese style sitting living room, a minimalized bedroom using Korean style mattress, a long hallway-type dree room, and a bathroom with a large window.Save this picture!© Woo-Jin ParkThe guest room and bathroom with terrace are on the other side. The grassed terrace is open to the slope. Very tiny yard planted with a yellow pagoda tree is connected to the slope that purple flowers broom. The living room on the 2nd floor ha two stairs higher than the hallway. It forms a relatively low space and shows an oriental image with the field made by the Korean paper. The size of the window with the lower part opens contrasts with the big windows on the 1st floor to express dramatic effects. In addition, the change in density of repeated spaces creates unique rhythms and becomes another emotion that composes the building.Save this picture!Ground Floor PlanThe change begins from the stairway of the external driveway, passes the long tunnel of the dress room, and then ends the bathroom. The ceiling of the bathroom exaggerates the height by dropping artificial light between the wooden rubbers. The windows, slanted eastward, provides an experience of morning bath in the sun. In the center of the driveway and the yard, the rocker junipers, blowing in the breeze, ‘welcome’ us. The murky green trees, mixed with silver, from the landscape and become one with the mud-colored brick house. The tall reed of the parking space that sits lower than the yard hides the car, and the forest of slopes, where fruit trees and flowers are planted, surround and the protect the house. We hoped that it would be a quiet hideout which nobody can find.Save this picture!© Woo-Jin ParkProject gallerySee allShow lessGymnasium in Zhuhai Campus, Sun Yat-Sen University / BIAD South CenterSelected ProjectsLa Cañada House / Parada Cantilo EstudioSelected Projects Share Photographs 2019 Area:  283 m² Year Completion year of this architecture project ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/953304/munho-ri-house-studiovase Clipboard South Korealast_img read more