2 Courtyard House / Robertson Design

first_imgCopyHouses•Houston, United States Projects United States 2 Courtyard House / Robertson DesignSave this projectSave2 Courtyard House / Robertson Design Architects: Robertson Design Area Area of this architecture project Photographs Area:  4200 m² Year Completion year of this architecture project Year:  “COPY” CopyAbout this officeRobertson DesignOfficeFollowProductsGlassConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesHoustonUnited StatesPublished on February 10, 2019Cite: “2 Courtyard House / Robertson Design” 10 Feb 2019. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPartitionsSkyfoldChoosing the Skyfold Wall for Your SpaceGlass3MSun Control Window Film in MarkthalBathroom AccessorieshansgroheBath & Shower ThermostatsCabinetsFlorenseCabinet – FloAirWood Boards / HPL PanelsBruagStair Railing – CELLON®LightsLouis PoulsenOutdoor Lighting – Flindt GardenBathroom AccessoriesBradley Corporation USAHigh Speed Hand Dryers – Aerix+BoardsForestOneLaminate – EGGER laminatesAcousticSchöckStaircase Insulation – Tronsole®Metal PanelsRHEINZINKPanel Systems – Horizontal PanelWall / Ceiling LightsA-LightAccolade Wall Light at River Dental OfficeBricksStröherClinker Brick Slips – StiltreuMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Houses Lead Architects: “COPY”center_img Manufacturers: Rieder Group, Delta Light, Hevi-Lite, Miele, RAM Windows ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/910934/2-courtyard-house-robertson-design Clipboard Photographs:  JR Woody Photography, Vivi Nguyen, Jack Thompson, Christopher Robertson Manufacturers Brands with products used in this architecture project 2 Courtyard House / Robertson Design Christopher Robertson, Vivi Nguyen Robertson ArchDaily Products translation missing: en-US.post.svg.material_description Products used in this ProjectFiber Cements / CementsRieder GroupConcrete Facade – öko skinEmployee:Michael VivianoCity:HoustonCountry:United StatesMore SpecsLess SpecsSave this picture!© JR Woody PhotographyText description provided by the architects. A fairly simple building, this house has two distinctive features, the 35-foot cantilever of the 2nd floor and the atypical site plan with dual courtyards substituted for the traditional suburban backyard. Both of these features are a direct result of 3 fairly prosaic goals: the client’s desire for privacy, an efficient use of the pie-shaped lot, and a façade that isn’t dominated by a garage door. Layered over these requests is the architect’s inclination to create a highly controlled and beautiful entry experience. The building itself consists of 2 (roughly) rectangular volumes that are connected by a glazed hallway.Save this picture!© Jack ThompsonThe public spaces are all contained in the single-floor eastern volume, while the 2-story western volume houses the private portions of the program. The large cantilever places program to the extents of the buildable area while still allowing proper vehicular circulation for a side facing garage door. To enter the house one goes through the gate that is under the large expanse of the cantilever and then passes through the first courtyard that is just behind the front concrete wall.Save this picture!PlanSave this picture!SectionsThe actual entry door is in the hallway that connects the volumes and divides the courtyards. This hallway exists in a somewhat ambiguous state between interior and exterior space as its materiality and ceiling plane is continuous with that of the covered exterior spaces that are adjacent to both courtyards. Once inside, one passes between the two courtyards before entering the large volume of the living space. Save this picture!© Jack ThompsonSave this picture!© Jack ThompsonProject gallerySee allShow lessHillside Sanctuary / Hoedemaker PfeifferSelected ProjectsSOM Breaks Ground on Alárò City in NigeriaArchitecture News Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/910934/2-courtyard-house-robertson-design Clipboard Save this picture!© JR Woody Photography+ 18Curated by Martita Vial Share 2017last_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *