Kozu House / Martin Gomez Arquitectos

first_img Lead Architects: Kozu House / Martin Gomez Arquitectos CopyAbout this officeMartin Gomez ArquitectosOfficeFollowProductsWoodConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesLa BarraUruguayPublished on October 04, 2019Cite: “Kozu House / Martin Gomez Arquitectos” [Casa kozu / Martin Gomez Arquitectos] 04 Oct 2019. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodSiding Façade SystemWindowsMitrexSolar WindowMetal PanelsAurubisPatinated Copper: Nordic Green/Blue/Turquoise/SpecialMetal PanelsDri-DesignMetal Panels – CopperIn architectureSikaBuilding Envelope SystemsExterior DeckingLunawoodThermowood DeckingMembranesEffisusFaçade Protection – Breather+Metal PanelsPure + FreeFormCustom Metal Cladding – Legacy Fund 1 BuildingWood Boards / HPL PanelsInvestwoodWood Fiber Partition Walls – ValchromatDoorsLinvisibileLinvisibile FILO 10 Vertical Pivot Door | BrezzaSkylightsFAKROEnergy-efficient roof window FTT ThermoToilets / BidetsBritexToilets – Accessible Centurion PanMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/925828/kozu-house-martin-gomez-arquitectos Clipboard Area:  467 m² Year Completion year of this architecture project ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/925828/kozu-house-martin-gomez-arquitectos Clipboard Save this picture!© Daniela Mac Adden+ 26Curated by Clara Ott Share Manufacturers: AutoDesk, BoConcept, Bosch, Adobe, Darko Lighting, Landarte, Pla, Trimble Navigation Kozu House / Martin Gomez ArquitectosSave this projectSaveKozu House / Martin Gomez Arquitectos Houses Architects: Martin Gomez Arquitectos Area Area of this architecture project Projects Uruguaycenter_img 2015 Photographs:  Daniela Mac Adden Manufacturers Brands with products used in this architecture project Photographs Martin Gomez, Domingo Miranda Products translation missing: en-US.post.svg.material_description CopyHouses•La Barra, Uruguay ArchDaily “COPY” Year:  “COPY” Products used in this ProjectArmchairsBoConceptFly Lounge Chair L023ArmchairsBoConceptImola Lounge Chair L002Dining tablesBoConceptMilano Table T013Construction Company:PlanixLighting:Lucia UriosteLandscaping:Martin Gomez ArquitectosCity:La BarraCountry:UruguayMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Daniela Mac AddenText description provided by the architects. This house was designed for a couple who has lived in different countries and chose La Barra to build their shelter in the world, a place where they could go from leisure to musical recordings, which is why the house was designed with a special room with all the needs of a professional recording room. The house, developed in two volumes that articulate a large garden/patio with a pool, consists of different spaces: four comfortable bedrooms, a playroom, a writing-room to think music with a view of the sea through the forest and a large living room with an incorporated kitchen. Save this picture!© Daniela Mac AddenSave this picture!Ground Floor PlanSave this picture!© Daniela Mac AddenThe completely free and open floor to the four cardinal points takes advantage of the different lights of the day and the amazing views that change as one travels the home, the house seems to be flying between the branches of the maritime pines with the Atlantic ocean in its background. The house is in the middle of an impressive maritime pine forest identical to those on the southern coast of France over the Mediterranean. The fact that the house is so open gives the feeling of living in full contact with these trees that serve as shutters, giving privacy to the interior spaces. Achieving a total interaction between the two media, the natural one and the one created by us, was the focus of the project. Save this picture!© Daniela Mac AddenSave this picture!View Section and Cross SectionSave this picture!© Daniela Mac AddenThe main volume of three concrete floors has a simple and easy-to-read design, with very few horizontal circulations. A central staircase crowned by a huge skylight organizes the room. The hall is clad in impeccably polished and laid mahogany wood. The basement floor, which is at garden level, has a playroom, a cinema room and the engine room with deposits. The middle floor, the private level of the house, consists of the bedrooms, all with en-suite bathrooms. Finally, the upper floor, the social floor, consists of a living room, a dining room, a kitchen, and a desk. Save this picture!© Daniela Mac AddenThe secondary volume, located on the street level, houses on the ground floor a garage for two cars and motorcycles, a professional recording studio, kitchenette, and bathroom. On the top floor are the terrace with the barbecue area, a large deck with a swimming pool, dressing room and sauna. The ambiance of the interiors is given by a mixture of elements of contemporary and Nordic design, achieving a modern look, but at the same time warm, being able to feel comfortable in both winter and summer.Save this picture!© Daniela Mac AddenProject gallerySee allShow lessAbove and Beyond Aesthetics, Suspended Ceilings Can Improve Occupant Comfort and Aco…ArticlesHouse in Shiraiwa / 2id ArchitectsSelected Projects Sharelast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *